De juiste woning op het juiste moment voor de juiste doelgroep. Of het nu gaat om het huisvesten van jongeren, mensen met een kleine portemonnee of statushouders. Diegenen die moeilijk plek veroveren op de woningmarkt, hebben een steuntje nodig. 

Jij gaat buiten de gebaande paden om en krijgt de vrijheid om de komende jaren regie te voeren op onze woonopgave. Dat doe je niet alleen. Samen met een programmamanager wonen, een tijdelijke woonaanjager (aanjagen van nieuwbouw) en vele andere collega’s zet je de schouders eronder. En zeker ook met alle woonpartners in onze gemeente.

Jij zorgt voor de uitvoering van onze woonvisie en ontwikkelt een meerjarenplan. Samen met de projectleiders stuur je op kwaliteit van woningen in projecten en aanvragen. Jij bent de contactpersoon voor de woningbouwcoöperatie en verantwoordelijk voor de prestatieafspraken. Ook ben je de link tussen onze organisatie en het bestuur, politiek en samenleving op het gebied van volkshuisvesting. Je adviseert over principeverzoeken op het gebied van wonen in het kader van ruimtelijke ordening, juridische en procedurele aspecten. Je bent verantwoordelijk voor regionale en landelijke afstemming en voor het verwerven van subsidies daar waar relevant. Ook bewaak je de termijnen, kwaliteit en beheers je de financiële aspecten van het meerjarenplan.
 

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden. 

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
 

Op naar je volgende uitdaging

Voor het bestuur en management ben jij een stevige gesprekspartner en adviseur. Binnen de woningbouw zijn er veel spelers. Jij kent ze en verstaat de kunst om belangen bij elkaar te brengen. Je hebt een visie op ruimtelijke- en huisvestingsvraagstukken en je schakelt gemakkelijk tussen beleid en uitvoering. Je kijkt over de grenzen van je eigen vakgebied en richt je sterk op samenwerking. 

Jij bent flexibel waar het kan, maar stevig waar nodig. Je bent nuchter, een onafhankelijk denker, deskundig en je hebt gevoel voor humor, want daarmee krijg je dingen voor elkaar. Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van woningbouw. Je kent de positie van een gemeente daarin en je beschikt over een politiek-bestuurlijke antenne. 

Dit bieden wij jou

Als senior beleidsadviseur wonen kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

  • een bruto maandsalaris tot maximaal € 5.372 (schaal 11), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
  • trainingen en opleidingen.
  • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
  • reiskostenvergoeding.
  • pensioenregeling bij ABP.
  • betaald ouderschapsverlof.
  • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
  • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.
     

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie. Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature mogelijk eerder.

SOLLICITEER(externe link)

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij onze eenheidsmanager Susan van der Zwaag. Vragen over de procedure kun je richten aan onze hr-adviseur Michelle van de Wetering. Beiden zijn bereikbaar via 14 038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega’s nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.