Hoe ziet mobiliteit er in 2050 in Zwartewaterland uit en wat betekent dat in 2023 voor onze verkeersprojecten? Welke invloed kun je uitoefenen op concessies van openbaar vervoer? Hoe zorg je voor voldoende laadpalen in gebieden met hoge parkeerdruk? Welke maatregelen kun je nemen om vrachtwagens uit het centrum van een kern te weren en de bevoorrading van winkels goed houden? Parkeervergunningen, wel of niet een goed idee? Draai jij je hand niet om voor dit soort vraagstukken, dan is deze functie op je lijf geschreven!

Op naar je volgende uitdaging

\Jij weet welke strategieën effectief zijn bij complexe en eenvoudige vraagstukken op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid.  Je hebt oog voor uiteenlopende belangen. Je zoekt actief verbinding met belanghebbenden en houdt nadrukkelijk rekening met het proces van politieke besluitvorming. Je verplaatst je in inwoners, bedrijven en bestuurders. Je snapt dat veel mensen verkeersdeskundig zijn vanuit ervaring, luistert naar hun ideeën en bezwaren, je denkt vanuit jouw professie mee en adviseert vanuit mogelijkheden. Jij zet weerstand om in resultaat met breed draagvlak. Je krijgt graag de ruimte voor nieuwe, onconventionele oplossingen. Je denkt analytisch, maar combineert dat met verrassend veel pragmatisme. Daarbij kijk je over de grenzen van je eigen vakgebied. Je communiceert helder en vlot. 

De functie

Jij weet wat er allemaal speelt en adviseert het management en bestuur, stelt verkeerskundige plannen en adviezen op en toetst deze aan uitgangspunten en gestelde randvoorwaarden. Actuele onderwerpen zijn bijvoorbeeld de verkeerscirculatieplannen voor onze kernen en de ontsluiting van verkeersprojecten bij onder andere bedrijventerrein Zevenhont en de nieuwe wijk Binnenveld. Jij bent dus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bent dus ook de sparringpartner voor het management en bestuur. Hiernaast presenteer je visies, plannen en dilemma's aan burgers en bestuur vanuit een integrale gedachte. Je beantwoordt vragen van binnen en buiten de organisatie over bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid over parkeren en fiets. Tot slot participeer je ook in projectgroepen en overlegorganen, zowel in- als extern.
 

Wat vragen wij van jou

 • een afgeronde hbo opleiding 
 • enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie met beleidsadvisering 
 • je bent op zoek naar een baan voor 28-36 uur
 • je werkt projectmatig, je bent resultaat- en oplossingsgericht, ervaring met participatief werken, flexibel, communicatief vaardig in woord en geschrift, hebt politieke sensitiviteit en samenwerken zit in je DNA. 

Dit bieden wij jou

Als Beleidsregisseur Verkeer kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tot maximaal € 4.671 (schaal 10), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • trainingen en opleidingen.
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • reiskostenvergoeding.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.
   

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden. 

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
 

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie zo snel mogelijk, maar uiterlijk maandag 9 januari 2023. Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature mogelijk eerder.

SOLLICITEER(externe link)

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.
 

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij onze eenheidsmanager Susan van der Zwaag. Vragen over de procedure kun je richten aan onze hr-adviseur Michelle van de Wetering. Beiden zijn bereikbaar via 14 038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega’s nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.