Home > Belastingloket > WOZ > WOZ-waarde

WOZ-waarde

Wat is de de WOZ-waarde van mijn woning?

Voor uw persoonlijke gegevens kunt u inloggen (met DigiD) in het Belastingloket.

Inloggen (DigiD)
 

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Bel eerst!

Neem eerst contact met ons op. Dat kan voorkomen dat u een bezwaarschrift moet schrijven. Tijdens het telefonisch contact nemen we samen de WOZ-waarde door. Mocht er iets niet kloppen dan zal het ambtshalve worden aangepast. Bent u het dan nog niet eens met de waarde dan kunt u binnen de termijn van zes weken na dagtekening van de beschikking alsnog bezwaar indienen.

Uitleg taxatieverslag

Download hier de uitleg over het taxatieverslag.

WOZ-waarde 2019

De WOZ-waarde van uw pand voor het jaar 2019 kunt u terugvinden op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen gecombineerd met de WOZ-beschikking. Deze ontvangt u op 31 januari 2019. Bewaar dit document goed, het wordt slechts eenmaal per jaar verstrekt. U kunt het nodig hebben voor uw belastingaangifte, financiering of verzekering. De WOZ-waarde van vorig jaar kunt u ook via dit Belastingloket opvragen. 

Belang WOZ-waarde

Iedereen heeft belang bij een juiste WOZ-waarde, omdat deze ook steeds breder gebruikt wordt voor bijvoorbeeld hypothecaire leningen, verzekeringen, waterschapslasten, eigenwoningforfait. Ben u het niet eens met de waarde? Neem dan gerust contact met ons op!

Wanneer u kunt aantonen als gebruiker belang te hebben bij de WOZ-waarde kunt u bezwaar maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn in verband met verklaring van erfrecht of wanneer de huur afhankelijk is van de WOZ-waarde.

WOZ-beschikking bij huurwoningen

Met ingang van oktober 2015 speelt de WOZ-waarde een grotere rol bij het bepalen van de maximale huurprijs van woningen. Dat is voornamelijk het geval bij huurwoningen in de gereguleerde sector. Voor meer informatie: raadpleeg uw verhuurder of www.huurcommissie.nl.