Werken in de buitenlucht aan de openbare ruimte. Zodat deze schoon, veilig en duurzaam blijft voor de inwoners van de gemeente Zwartewaterland. Dat is waar je aan werkt als begraafplaatsbeheerder in Zwartsluis.  Samen met je team bij de eenheid Beheer verzorg je de laatste rustplaats van dierbare overledenen.

Je baan als begraafplaatsbeheerder in de openbare ruimte

In de gemeente Zwartewaterland zijn 11 begraafplaatsen. Hiervan worden er 9 onderhouden door het team Beheer Openbare Ruimte. Als begraafplaatsbeheerder ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer op de begraafplaats. Je verricht onderhoud aan (graf)beplanting, grafmonumenten en verharding op begraafplaatsen. Hierbij wordt jij waar nodig door je andere collega's van de Buitendienst ondersteund. Jij bent bij vragen op de begraafplaats het eerste aanspreekpunt voor onze inwoners. Op 7 begraafplaatsen verzorgt de gemeente ook de begrafenissen. In eerste instantie werk je voor de begraafplaatsen in Zwartsluis. Je taken bestaan uit onder andere het:

 • delven, sluiten en ruimen van graven.
 • groenonderhoud van de begraafplaats: maaien, snoeien en knippen van hagen.
 • opwachten van de begrafenisstoet bij de poort van de begraafplaats en vooroplopen naar het graf.
 • aansturen van collega’s vanuit de Participatiewet, die ook algemene diensttaken verrichten.
 • bijspringen bij algemene werkzaamheden in de buitendienst.

Naast het uitvoeren van taken die horen bij de algemene (buiten)dienst van begraafplaatsen, draai je in de winter ook mee in de gladheidsbestrijding.

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden.

Op naar je volgende uitdaging

Weer of geen weer. En op ieder moment van de dag, ben jij op je best en servicegericht. Ondanks dat het soms druk of stressvol werk kan zijn, blijf jij vriendelijk voor iedereen en nauwkeurig je werk doen. Verder heb je:

 • een mbo werk- en denkniveau.
 • een afgeronde opleiding tot begraafplaats- en crematoriumbeheerder of ben je bereid dit diploma te behalen.
 • een opleiding richting Openbare Ruimte (bijvoorbeeld tuin, park of landschap) is een pré.
 • een geldig rijbewijs-B en E, of bent bereid om je rijbewijs-E op korte termijn te halen.
 • een reistijd van maximaal 20 minuten naar Genemuiden vanwege de gladheidbestrijding.
 • de bereidheid om op zaterdag te werken als er een begrafenis is.

Dit bieden wij jou

Als begraafplaatsbeheerder kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van € 1.885,00 tot maximaal € 2.874,00 (schaal 5), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • trainingen en opleidingen.
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv met motivatie uiterlijk 21 oktober 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 25 oktober 2022.

SOLLICITEER(externe link)

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Je kunt je vragen over deze vacature stellen aan de heer H. van Leussen. Je bereikt hem via 14038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega's nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.