Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen zorg jij ervoor dat ons mooie buitengebied leefbaar blijft. Je houdt het agrarische karakter van het platteland overeind en je maakt grootschalige energie-opwek mogelijk. Waarbij onze inwoners en ondernemers niet alleen de lasten maar ook de lusten delen. Samen met boeren zorg je voor duurzame landbouw.

Net als de rest van Nederland is ons buitengebied enorm in beweging. Dit zorgt soms voor onzekerheid en extra druk op (agrarisch) ondernemers en inwoners van dat gebied. Al deze complexe vraagstukken help jij richting oplossingen!

De functie:

 • Je houdt contact met alle betrokkenen, neemt hen mee in de ontwikkelingen en komt tot gezamenlijke oplossingen.
 • Je ontwikkelt een visie en beleid op het buitengebied in samenhang met andere beleidsterreinen. 
 • Je voert de regie over complexe ruimtelijke projecten en plannen in het buitengebied.
 • Je legt verbindingen tussen de verschillende teams binnen de gemeente.
 • Je fungeert als aanspreekpunt voor bestuur en management ten aanzien van het buitengebied.
 • Vanuit gebiedsgerichte aanpak neemt je deel aan regionale overleggen. Je  bent daarin een strategisch adviseur. De focus ligt op de lokale realisatie van projecten en de vertaling naar lokaal beleid.
   

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden. 

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
 

Op naar je volgende uitdaging

Het is belangrijk dat je kennis hebt van ons buitengebied, onze inwoners en ondernemers. Je hebt bij voorkeur een netwerk in en kennis van het buitengebied van Zwartewaterland en de regio Zwolle. 

Wat vragen wij van jou

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau op het gebied van ruimtelijke ordening/planologie/bestuurskunde/ Landschapsarchitectuur.
 • Je hebt ruime werkervaring met het Zwartewaterlandse buitengebied of met gebiedsontwikkeling van buitengebieden in het algemeen.
 • Je bent bekend met de transities en de ontwikkelingen in het landelijke gebied (stikstof, veenweideproblematiek, duurzaamheidsopgave, VAB, leefbaarheid kleine kernen).
 • Je hebt ervaring met participatief werken, richt je op lange termijn , kunt goed samenwerken en bent resultaatgericht.
 • Je bent politiek- en omgevingsbewust.

Dit bieden wij jou

Als senior adviseur gebiedsontwikkeling buitengebied kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tot maximaal € 5.372 (schaal 11), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • trainingen en opleidingen.
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • reiskostenvergoeding.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.
   

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en motivatie zo snel mogelijk, maar uiterlijk maandag 10 oktober. Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de vacature mogelijk eerder.

SOLLICITEER(externe link)

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Heb je vragen?

Neem dan contact op. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij onze eenheidsmanager Susan van der Zwaag. Vragen over de procedure kun je richten aan onze hr-adviseur Michelle van de Wetering. Beiden zijn bereikbaar via 14 038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega’s nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.