De druk op de woningmarkt is groot. Veel mensen kunnen geen betaalbare woning vinden. Ook in Zwartewaterland is het moeilijk geworden. Tien extra woningen is in dat opzicht goed nieuws, vindt de wethouder.

“Aanvankelijk zou de projectontwikkelaar op deze locatie 16 woningen bouwen, waarvan een aantal op kavels van 1000 m2. In deze tijd van woningnood maken we liever andere keuzes. De kavels worden kleiner, de prijzen lager en er komen meer huizen. Bijkomend voordeel: meer doorstroming, waardoor er weer bestaande woningen beschikbaar komen.”

13 rijwoningen

Van de 26 woningen worden er 13 als rij- en hoekwoningen uitgegeven. Verder komen er acht twee-onder-één-kap en vijf vrijstaande woningen. Deze verdeling hebben de gemeente en de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden gezamenlijk vastgelegd. Hiermee neemt het totale aantal woningen in de eerste fase van Tag West toe. Er waren 230 gepland. Dat worden er dus 240. De woningen vormen het sluitstuk van Tag West eerste fase. Voor de tweede fase staan ook 240 woningen gepland.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag zes weken ter inzage en wordt ook gepubliceerd in het Gemeenteblad en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Na deze ter inzage legging wordt het bestemmingsplan via het college ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.